MARDİN KIZILTEPE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yönetici Gelişim Planı(YÖGEP) Aralık Ayı Çalışması

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Yönetici Gelişim Planı(YÖGEP) Aralık Ayı Çalışması

YÖNETİCİ GELİŞİM PLANI ARALIK AYI

Genel Müdürlüğümüzce 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı için planlanan kısa adı YÖGEP olan Yönetici Gelişim Planı Aralık ayı çalışması için okulumuz Mehmet Akif İnan Kız AİHL görevlendirilmiş olup konunun “Bir eğitimci olarak Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in insanlarla iletişimi, sosyal ilişkileri, eğitim yaklaşımı, eğitimdeki temel ilke ve metotları ile yönetim anlayışı ve uygulamalarından örnekler.”  Olduğu tarafımıza bildirilmiştir. Görevin tevdi edilmesinin ardından okulumuzda faaliyeti yürütecek  bir ekip kurulmuştur. Bu ekipte okul müdürü Nihal ÖZTÜRK, okul öğretmenleri Rıdvan ULUÇ ( Türk Edebiyatı), Songül DUMLUCA ( İHL Meslek), Ümmü Nuray ŞAKAR                  ( İHL Meslek) yer almıştır. Öncelikle il milli eğitim müdürlüğümüzce seçilen konunun çok güzel olmakla birlikte ilçemiz KTS Kasım ayı faaliyetlerinden biriyle paralel olması hasebiyle yeterli verim alınamayacağı endişesi hasıl olmuştur. Bu sebeple Aralık ayı planındaki diğer bazı konularında seçilerek eğitim faaliyetinin bir panel olarak düzenlenmesine karar verilmiştir.  Bu kapsamda seçilen konular ve panelistler aşağıda belirtilmiştir. Ayrıca Aralık Ayı faaliyetlerinden olmasa da projeler konusunda da bilgilendirme yapılmasının -Erasmus plus başvuruları için yeterli süre varken- bir ihtiyacı karşılayacağı konusunda görüş birliğine varılmıştır.  Panel Moderatörü olarak Mardin Artuklu Üniveristesi öğretim üyesi Doçent Doktor Mustafa Öztürk davet edilmiştir. Panelistler ve Konuları:

1-     Bir eğitimci olarak Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)’in insanlarla iletişimi, sosyal ilişkileri, eğitim yaklaşımı, eğitimdeki temel ilke ve metotları ile yönetim anlayışı ve uygulamalarından örnekler.  Panelist Mehmet Emin DEMİRCAN  ( Fen Lisesi Din Kültürü Öğretmeni)  konuyla ilgili entellektüel birikimi sebebiyle seçilmiştir. Adı geçen panelist 20 dakika konuşmuş olup bu konuşmasında Hz. Peygamberin uygulamalarının günümüz eğitim sisteminde ki karşılıkları hakkında örnek olaylar üzerinden bilgi vermiştir.

 

2-     Öğrenen okul, öğrenen örgüt iklimi ve zengin okul kültürünün temel özellikleri, veri temelli ve somut göstergelere dayalı sistematik karar verme teknikleri, kalite geliştirme, stratejik düşünme ve stratejik planlama; koordinasyon, süreç izleme, denetleme ve değerlendirme usulü. Panelist  Gani AKİKOL  ( Eğitimci) İlçemizdeki üç özel eğitim kurumunun kurucusu ve halen özel bir kolejin müdürü olan panelist özellikle okul kültürü oluşturma ve öğrenen okul kavramları üzerinde durmuştur.

 

3-     Etkili yöneticilerin temel özellikleri, iletişim becerileri, etkili hitabet, sunum ve güzel konuşma prensipleri. Panelist Mahsum TAŞÇI ( İlçe Müfütüsü) Adı geçen panelist hitabet yeteneğiyle normal konumsa süresinin çok üzerinde konuşmuştur. Zira grup ilgiyle dinlediğinden panel başkanı tarafından kendisine ek süre verilmiştir. Panelist ayrıca müftülükle işbirliği içinde yapılabilecek çalışmalara da konuşmasında yer vermiştir. Ayrıca mesleki konularda kitap desteği verme konusunda  söz vermiştir.

 

4-     Okulun sosyal çevresi, komşu okullar, muhtarlık,  sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler vb. resmi ve özel kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve bu kapsamda yapılabilecek çalışmaların kapsamı ve uygulanması üzerine müzakereler.  Panelist Mehmet TİMURAĞAOĞLU( Kızıltepe İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı, kanaat önderi, siyasetçi ve iş adamı) Adı geçen panelist dernek olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vermiştir. Ev sahibi okulla yürütülen ve başarıyla sonuçlanan proje ile ihl öğrencisi birçok gence farklı sanat dallarında eğitimler verildiği, okula atölyeler kurulduğu ve öğrencilerin geziye götürüldüğü bilgisini vermesinin ardından diğer iho ve ihllerede proje desteği sunabileceklerini belirtmiştir. Ayrıca farklı kimliklerinden yola çıkarak sosyal çevre, yerel yönetimler vb. ile iletişim ve iyi ilişkiler konusunda konuşmalar yapmıştır.

 

5-     AB, Ulusal Ajans, TÜBİTAK, Belediyeler, Gençlik ve Spor Bakanlığı, üniversiteler, okullarımız, vb. kurum ve kuruluşlarca gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası proje fırsatları, mevcut projelerin incelenmesi ve bu bağlamda yeni projelerin müzakeresi.  Panelist Nihal ÖZTÜRK ( Eğitimci, Proje Uzmanı) Adı geçen panelist daha önce ulusal ve uluslar arası birçok proje yürüttüğü için proje fırsatları konusunda tüyolar vermiş ayrıca bütün proje türleri hakkında kısaca bilgilendirmede bulunmuştur.

 

 

Panel iki bölüm olarak yapılmıştır. Sabah 9.00 dan 10.30’a kadar 3 panelist konuşmuş olup ilçe müftüsü ayrılacağından soru-cevap kısmı birinci oturumun sonunda da yapılmıştır. Kahve arasının ardından 11.00-12.30 ikinci oturum gerçekleştirilmiştir. Her iki oturumun ardından panelistlere teşekkür amaçlı  plaket verilmiştir. Öğle yemeğinin ardından program sona ermiştir.

 

 

31-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-201831-12-2018

Sanayi Mahallesi İpekyolu Caddesi No 7B 47400 Mardin Kızıltepe Email kiziltepe47ETmeb.gov.tr - 0482 312 10 20// 0482 312 19 64 //

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.