MARDİN KIZILTEPE İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, YILSONU MESAJI

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali AZ´ın 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı yılsonu mesajı;
2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI, YILSONU MESAJI

2016-2017 eğitim öğretim yılını tamamlıyoruz. Yoğun ve yorucu bir okul döneminden sonra öğrencilerimiz, karnelerini alarak tatile girecekler. Bir yıllık emeklerinin karşılığı olarak dinlenmek, oyunlar oynamak en doğal haklarıdır. Ancak daha fazla kitap okumak için tatili iyi bir fırsat olarak görmek gerekir. Bunun yanında öğrencilerimizin eksikliklerini gidererek yeni yıla hazırlanmaları ve sevdikleriyle birlikte daha çok zaman geçirmeleri için bu süreyi iyi değerlendirmelerini sağlamalıyız.

 

Kıymetli Öğretmen ve İdareci arkadaşlarım,

Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın yetişmesinde en büyük pay şüphesiz size aittir. Yorucu yıpratıcı ama en az onun kadar mutluluk ve onur veren bir mesleği icra ediyorsunuz. Öğrencilerinizin bilgi ile donanmış, sosyal paylaşımları yüksek, kendini ifade edebilen, sosyal faaliyetlerde etkin rol oynayan, hayatın her alanında başarılı bireyler olabilmeleri için bir dönem boyunca yoğun bir şekilde emek verdiniz. Bu sorumluluğunun farkında olarak görev yapan öğretmenlerimize candan teşekkür ediyor, bundan sonraki görevlerinde başarılar ve mutluluklar diliyorum.

 

Değerli Velilerimiz,

Karnelerde yer alan notlar yalnız öğrencilerin durumunu değil, öğretmen idareci ve veli olarak hepimizin eğitimdeki çabalarını gösterir. Bu sebeple düşük notlardan sadece öğrencilerimizi sorumlu tutmak, çözüme ulaştırmaz, aksine sorunun devamına yol açar. Kaldı ki karnelerdeki rakamsal notlar öğrencinin akademik başarısı hakkında bilgi verebilir belki ama genel olarak öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı anlamına gelmez. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel potansiyellerinin karnelere sığmayacak kadar büyük zenginliklere sahip olduğunu unutmamalıyız.

Çocuklarımızı hoşgörü, sevgi ve sabırla değerlendirerek notlarının zamanla düzeltmeye çalışmalıyız. Çocuklarımızla yakından ilgilenerek onlara gereken desteği ve güveni verdiğimiz ölçüde hayatta daha çok başarılı olacaklardır.

 

Sevgili Öğrenciler,

Nihayet büyük bir sabırsızlıkla beklediğiniz karnelerinizi alıyor ve uzun süreli tatile başlıyorsunuz. Elinizden geleni yapmak için bir yıl boyunca büyük gayret sarf ettiniz. Her birinizi gayretinizden ve başarılarınızdan dolayı içtenlikle kutluyorum. Karnenizdeki notlarınız size dair bilgiler verebilir fakat tamamen sizi tanımlamaya yetmez. Yapabileceklerinizi, yeteneklerinizi en iyi bilen sizlersiniz. Derslerden yüksek ya da düşük not almış olabilirsiniz. Sonuç ne olursa olsun, hayata dair umudunuzu, cesaretinizi; başarıya olan inancınızı, başarabileceğinize dair güveninizi hiç yitirmeyin. Kendi zaferinize ulaştıracak olan güç burada gizlidir. Bu yolda bizler, öğretmenleriniz ve aileniz her zaman yanınızda olacağız.

Hafta sonundan itibaren LYS sınavlarına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınava girecek adaylarımızın oldukça önemli bir sınava gireceklerini ama dünyanın sonu olmadığını telafisinin mümkün olduğunu unutmamaları gerekmektedir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının sonuna gelindiği bu günde büyük emekler harcayarak özveri ile çalışan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlerime ve ilçe milli eğitim personeline, okul müdür ve müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize ve okullardaki eğitim personelimize canı gönülden teşekkür ediyorum.

Tüm eğitim bileşenlerimize sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmesini diliyor, saygılar sunuyorum.

 

 

 

Sanayi Mahallesi İpekyolu Caddesi No 7B 47400 Mardin Kızıltepe Email kiziltepe47ETmeb.gov.tr - 0482 312 10 20// 0482 312 19 64 //

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.